Category: A-nest Pups van Dara van Sharel
Aïda
| 20 augustus 2013 | 15:30 | A-nest Pups van Dara van Sharel | 1 Comment

Heb geen idee wat Aïda aan het googelen is, maar wou het gewoon op de foto zetten.

DSC_0830

Hoe bedoel je….

Ons trio begroet ons uitbundig als we uit bed komen, gevolgd door Jasmine en Donna en uiteraard Aida. Als de rust wedergekeerd is gaan we meestal even rustig spelen, kluiven of gewoon nog wat rusten. Maar vanochtend was het anders. Begley vond het geen goed idee dat hij in de speelruimte was en wou graag bij ons zitten. Nou ja zitten, hij wou gewoon de boel gaan verkennen. Van de kamer ging hij de hal in en daarna naar de keuken om daar gezellig met Aida te rommelen. (normaal nemen wij foto’s met een flitser op de camera, die zat er nu niet op vandaar dat je de ogen zie oplichten. Aida was deze flits niet gewend en blafte er tegen).

DSC_0816

 

 

 

 

 

Ja en toen was het etenstijd. De pupjes krijgen normaal gesproken eten in de speelruimte maar Begley sloot zich bij het klaarmaken van het eten aan bij de andere honden en had bedacht dat hij ook wel samen met hun kon eten.

DSC_0817

 

 

Lekker buiten
| 14 augustus 2013 | 09:10 | A-nest Pups van Dara van Sharel | No comments

En toen was het eindelijk weer lekker weer en mochten de pupjes voor het eerst kennismaken met de buitenwereld. Lekker dollen met elkaar en mama Jasmine die toezicht hield. Na het dollen krijgen we natuurlijk dorst en wat is het toch heerlijk als mama dan in de buurt is en je daar gewoon nog drinken kan halen. Na een poosje werden wij toch wel erg moe van alle indrukken en gingen wij weer slapen. Ons vrouwtje heeft ons toen weer naar binnen gebracht en daar gaan wij verder in onze dromenwereld.

DSC_0777

Zo leuk……

Wat zijn het toch een schatjes de pups van Jasmine. De pupjes die je zo vertederend kunnen aankijken, de pupjes die zo ontzettend van kroelen houden. De pupjes die je uitdagen om te spelen door nu al met hun pootjes te zwaaien zo van zullen we niet even doorgaan. Om te zien hoe ze al met speeltjes in hun bek rondlopen, elkaar uitdagen en elkaars speelgoed willen hebben. Geweldig om dit weer mee te maken.

Het trio is voor de 2e keer ontwormd en we hebben alvast een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor hun 1e inenting.

Ze eten lekker zelfstandig, brokjes en vlees, ze zijn er gek op. Als mama Jasmine langskomt drinken ze nog lekker bij haar en in de nacht slaapt Jasmine samen met de pups.

Het zijn luxe pupjes, ze hebben zo af en toe drie mama’s. Jasmine die hun voorziet van lekkere moedermelk, hun likt en wast en de boel schoonhoudt. Donna die regelmatig inspectie houdt of alles wel in orde is en anders een handje helpt. En natuurlijk onze kleine Aida, die met de pupjes wilt spelen, de kluifjes afpakt, de plas en poep bak soms nog als haar eigen bak beschouwt en soms heerlijk bij ze gaat slapen.

Er valt dus veel te beleven wat het nodige werk met zich meebrengt maar waar wij met volle teugen van genieten.

We hopen dat de pups zich straks meer dan welkom voelen bij hun nieuwe baasjes.

DSC_0773

Jasmine, Berrigan, Aida, Donna

 

 

Spelen

Het is hier een grote familie. Als Jasminie niet bij de pups is kijk ik er niet verbaasd van op dat opeens Donna bij de pups is gaan liggen, ook zij houdt in de gaten of alles wel schoon genoeg is. Ook Aida vindt de pups erg interessant, ze doet niet anders dan de pupjes uitdagen door ze op haar pupmanier te activeren. Leuk om te zien.

DSC_0673

Begley was nog wakker na het speelkwartiertje.

 

Trein en stad en afscheid

Afgelopen vrijdag zijn we met Dushy en Aida naar de stad geweest en hebben we het treinstation bezocht. Eerst met de lift naar boven, daarna door het station gewandeld, vervolgens met de roltrap naar het perron waar een aantal treinen stopten en weer wegreden. Met veel mensen even knuffelen en vervolgens de stad in. Een kleine wandeling met heel veel indrukken. Bruggetjes over, watervallen, veel soorten mensen en daarna weer naar huis. Kortom een geslaagd mini tripje.

Na een heerlijk nachtje, maar wel kort, mocht Dushy zaterdag met haar nieuwe baasjes mee. Een hele verandering voor haar maar ook weer voor Aida die haar laatste zusje ook moet missen nu. Wij wensen Dushy een gezond leven toe en heel veel plezier bij je nieuwe baasjes.

De nacht is Aida goed doorgekomen, ondanks het hevige onweer, de honden heb ik niet gehoord en we werden dan ook pas om 8 uur wakker. Nou ja wakker, lees meer bij de pups van Laika.

 

Op en neer met de pont

Even verkoeling zoeken op het water, op en neer met de pont en aan de overkant een patatje eten. De honden vonden het geweldig en waren bij thuiskomst erg moe en vielen meteen in slaap.

DSC_0591

 

 

 

 

 

DSC_0600

Dushy in dromenland

Vanaf zes uur vanochtend ben ik al in de weer geweest. Eerst lekker eten en daarna samen met mijn zusje Aida en mama Donna de boel op stelten zetten. We hebben heerlijk gespeeld in de tuin en nu zijn we aan rust toe. Straks mogen we heerlijk aan de riem met het vrouwtje lopen en daarna zijn we weer moe van alle nieuwe indrukken.

DSC_0590

Ik ben ver weg…..

Warmte

Gelukkig hebben we vandaag een iets minder warme dag. De pupjes zijn hier erg blij mee, het was ook erg warm voor ze en dat was duidelijk te merken. Tegen de avond werden ze erg onrustig en schreeuwde alles bij elkaar. Het was warm, warm en nog eens warm. Uiteindelijk met ventilatie, waar ik zelf heel voorzichtig mee ben met deze kleine pupjes, kwam er rust in de tent.

Ze zijn vandaag weer gewogen, we hebben geknuffeld en even op een andere plek bij mama gelegen. In gewicht komen ze nog steeds goed aan, we hebben een droogloopmat omgekeerd in de werpkist zodat ze meer houvast hebben nu ze proberen te staan, c.q. lopen. Het waggelt wat rond. De oogjes zijn van alle hondjes open maar bij de foto’s nemen dachten ze ik doe ze weer lekker dicht.

DSC_0582

Begley

 

DSC_0576

Bébhinn

 

DSC_0584

Berrigan

 

Bij nacht een pup bij dag een pup

Zittend in mijn tuin, half open ogen en alles eens de revue laten passeren ging het volgende door mijn hoofd: bij nacht een man bij dag een man!

In mijn jeugd leerden mijn ouders mij “je mag het nog zo laat maken maar overdag ben je er gewoon bij, dan ga je vanavond maar eerder slapen”. Hier moest ik aan denken in mijn overpeinzing. In het ochtendschemer waren de pups hier lekker levendig, kan het mij voorstellen de temperatuur was aangenaam en de energie die er met de warmte niet uitkomt moet toch genuttigd worden. Maar het is nu een aantal uur verder en wie slapen er, de pups. Niks bij nacht een man bij dag een man. Oh wat zou het toch fijn zijn om als het uitkomt in een andere gedaante te kruipen en het leven aan te nemen wat daarbij hoort.

Puppy’s geniet van het leven!