Month: maart, 2013
Samen drachtig!

In bed hoor je de wind om het huis gieren, je weet dat het buiten erg koud zal aanvoelen, het liefst wil je dan ook nog lekker onder de wol blijven. Helaas, ook op deze koude ochtend wachten twee lieve berner sennehonden op je.De dames weten precies wanneer ze eten krijgen en ook wanneer wij de ochtendwandeling gaan maken.

Maar deze ochtend is alles anders. Na de begroetingsceremonie ploffen de dames weer op hun plaats om vervolgens verder te dromen. Het eten blijft onaangeroerd staan en er wordt geen actie ondernomen voor de ochtendwandeling. Donna denkt arm vrouwtje ze heeft het zo rustig vanochtend laat ik dan mijn maag maar even ledigen dan heeft zij ook wat te doen.

Kortom de dames zij samen zwak, ziek en misselijk, is dit roedel gedrag?

Kane van ’t Samaikanest

Informatie over Kane van ’t Samaikanest die Dara v. Sharel heeft gedekt is te vinden op:

Info Kane van ’t Samaikanest

Kane

Pups Dara v. Sharel

Het is een paar dagen geleden dat Dara v. Sharel (Donna) is gedekt door Kane van ’t Samaikanest. De dekking heeft twee keer plaatsgevonden en ging beide keren zonder problemen. Of de dekking gelukt is dat kan je nu nog niet zeggen maar over een aantal weken zullen wij een echo bij de dierenarts laten maken.

Donna is erg moe en slaapt veel,  ze kreunt en zucht alsof er heel wat aan de hand is. Als ze wakker is dan wil ze graag aangehaald worden en het liefst tegen je aanhangen. Toch weten wij uit ervaring dat deze tekenen ook voorkomen bij een teef die gedekt is en later leeg blijkt te zijn. Maar toch wil ik de ontwikkeling van de komende weken graag delen.

 

Kane van ’t Samaikanest en Dara v. Sharel

De dekking heeft plaatsgevonden tussen Kane van’t Samaikanest en Dara v. Sharel. Het heeft wel even geduurd voordat de progesteronwaarde op het goede niveau zat. Maar goed, we zullen maar denken wat in een goed vat zit verzuurt niet.

Tijdens het voorspel vond Donna dat ze de regie in handen moest houden, maar wil er wat moeten gebeuren  dan is dat niet de juiste optie. Na een rust periode en een uitlaatmoment ging het toch de goede kant op en heeft de dekking en koppeling plaatsgevonden.

Zondag gaan we nog een bezoekje brengen, ze zijn dan beiden meer gewend aan elkaar en we zullen kijken wat het span ons dan voorschotelt.

De foto’s van de fotoshoot krijgt u binnenkort te zien. Deze zijn erg mooi geworden en wij zijn dan ook zeer trots op de fotografen.

Progesteron bepalen Dara v. Sharel

Dara v. Sharel (Donna) heeft vandaag bloed afgegeven om het progesteron gehalte te bepalen. Het bloed wordt afgenomen bij een dierenartspraktijk en door ons naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bepalen ze de progesteron waarde.

Vanmiddag zijn we door de dierenarts gebeld en de waarde is o,4. Dit is nog erg laag, het is dag 10 van de loopsheid. We hebben afgesproken dat we woensdag opnieuw bloed laten prikken en de waarde laten bepalen.