Month: mei, 2013
Relaxen voor Donna

Het kan ook weleens erg relaxed zijn als er geen zes puppies over en onder je kruipen en je in alle rust eten kan geven. Een keer per dag laten we de drie pups die de dag het minst zijn aangekomen nu het eerste drinken bij Donna. De andere pups gaan even in de bench. Als de eerste drie hun buikje vol hebben worden ze omgewisseld totdat zij ook een volle buik hebben. Daarna is het nog even playtime maar eigenlijk rollen ze moe en tevreden in slaap.

P1050596

Drie pupjes aan de bar.

 

 

 

 

 

 

 

P1050597

Wij wachten op onze beurt.

 

 

 

 

 

A nest 2 weken

Wat veranderen de pups toch snel. De oogjes zijn open, de neusjes beginnen zwart te worden. Volgende week zullen ze al een stuk groter zijn en lopen ze rond. Misschien is het dan mogelijk om de pups anders te fotograferen. Elke week tonen ze weer anders omdat de groei totaal niet in verhouding gaat.

A nest 2 weken

Van links naar rechts boven Aida, Allure, Armonia

Van links naar rechts onder, Aurora, Arosa, Arion

Laika drachtig?
| 30 mei 2013 | 14:44 | B-nest Pups van Laika | No comments

Het is alweer drie weken geleden dat Laika is gedekt door Potok van ’t Rijkenspark. Laika is op dit moment heel erg rustig, ze ligt heel zielig op de bank of op de grond. Zal het dan toch goed komen. We wachten rustig af.

Ontwormen

De pupjes zijn alweer twee weken, wat gaat het toch snel allemaal. Vandaag zijn de pups voor de 1e keer ontwormd. Daarna hebben ze heerlijk gegeten, gedronken bij hun mama en zijn in een diepe slaap gevallen. We proberen om vanavond weer een collage te maken.

Klimmen

De dag is vandaag weer begonnen met eten, wassen, bio sensor program en daarna even een foto nemen. Doel was omhoog klimmen in het wagentje met afsluitend een foto maken.

Hieronder is dan het resultaat te zien.

DSC_0157

Aida

DSC_0160

Allure

DSC_0161

Armonia

 

 

 

 

 

DSC_0163

Aurora

 

 

 

 

 

 

DSC_0154

Arosa

DSC_0164

Arion

 

Onze dag

Dit is de dag.

DSC_0149

Slapen

Een groot gedeelte van de dag wordt slapend doorgebracht. Eten, slapen, spelen, eten enz.

Heel goed, de pupjes hebben veel baat bij rust en het heerlijke drankje van mama Donna. De ontwikkeling gaat door en dat kost heel veel energie die je toch eerst moet opbouwen.

DSC_0142

Ontwikkeling

Wat gaat de ontwikkeling van de kleine pupjes toch snel. Het zestal kruipt steeds sneller door de werpkist, sommige proberen al op vierpootjes te lopen maar na een aantal stapjes rollen ze weer om. Andere gebruiken alleen de achterpootjes maar zullen zeker snel volgen met de voorpootjes. Een pupje heeft al een oogje half open.

Ze proberen steeds meer over speelgoed heen te kruipen, snuffelen er aan en na veel indrukken vallen ze weer in slaap.

 

De ochtend ronde

We waren deze ochtend iets later met wegen en het bio sensor program uitvoeren. Donna vond het weer tijd om te voeden na de ochtendwandeling.

De pups zijn weer allemaal in gewicht aangekomen. Na het wegen doen we de 5 oefeningen van het bio sensor program en als afsluiting vandaag werden ze gestimuleerd om uit een speelgoed aanhanger met beer erin te kruipen. Vier pups hadden zoiets van wat is dit nu weer, beer afsnuffelen, wagentje besnuffelen (is hard plastic dus ander materiaal), oh we kunnen ook over de rand heen laten we dat maar doen. Een pup dacht bekijk het maar ik ga lekker liggen slapen geen flauwekul. Pup nummer 6 vond het nodig om te plassen en te poepen in de wagen. Dit is het eerste plasje wat ik zie en ook het eerste poepje en niet zo een klein beetje ook. Mama Donna had het ook in de gaten en de pup werd dan ook meteen grondig gewassen.

Nu is het weer slaaptijd en kunnen ze weer aan hun groei werken.

Voortgang Laika (Jasmine)
| 24 mei 2013 | 09:15 | B-nest Pups van Laika | No comments

Natuurlijk zijn we Jasmine niet vergeten, ze vind de puppies van Donna geweldig. Als de ukkies op schoot zitten komt ze zeker kijken en helpt Donna met het poetsen. Ze mag in de buurt van de werpkist komen, haar kop op de rand neerleggen om te kijken maar niet bij de opening komen. Als Donna even weg is gaat ze stiekem snuffelen aan de pups maar blijft wel buiten de werpkist. Wanneer de pups tekenen geven dat het etenstijd is dan rent Jasmine als eerste richting de werpkist gevolgd door een uit de bocht vliegende Donna die haar dan snel inhaalt en haar blokt en dan is het goed.

Verder is Jasmine erg lui, slaapt ontzettend veel en heeft erg veel trek in eten.

We wachten in spanning af of de dekking deze keer geslaagd is.