Month: juni, 2013
Trainingsdag

Wat doe je met dit trieste weer, trainen met de hondjes, om de beurt, tenminste als ze niet in winterslaap vallen.

DSC_0389

Arosa ging een plasje buiten doen.

DSC_0395

Bench training Arosa

DSC_0388

Aida in winterslaap

 

1e prik

De pups hebben hun 1e injectie gekregen en een EU paspoort. Mijn buurvrouw heeft mij vandaag geholpen en daar ben ik haar erg dankbaar voor. De pups waren verdeeld over 2 benches en konden zo weliswaar netaan achter in de auto. Onderweg hebben zij ons getrakteerd op alle geluiden die een pup kunnen maken, wat een kabaal. Bij de dierenarts werden ze gecontroleerd en gewogen en daarna kregen ze de 1e injectie. Alle hondjes zijn goed bevonden. De dierenarts vond ze erg relaxed, ze lagen allemaal in de behandelkamer op de grond te slapen, hebben ook niet geplast of gepoept. De terugweg was weer een klaagzang en we waren dan ook weer blij dat we thuis waren. Vanmiddag krijgen ze nog een ontwormingspilletje.

Ze hebben even heerlijk gegeten en gedronken en ze liggen nu allemaal te slapen. Alleen de vraag is voor hoelang………..

De laatste drie opweg naar hun vertrouwde omgeving.

 

Buiten

Het is droog en de temperatuur is goed om de honden buiten te laten spelen. Ze zijn deze dag al drie keer  zo een 5 minuten buiten geweest. Je kan merken dat het heel intensief voor ze is, ze gaan zelf weer liggen om te gaan slapen. Zodra we merken dat er een hondje gaat slapen gaat deze weer in de huiskamer. De keuken begint ook een interessante plek voor ze te worden, gezellig bij je keutelen en dan ook in slaap vallen en wakker worden in een andere omgeving.

Vandaag komt de Raad van Beheer langs om de hondjes te indentificeren. Ben benieuwd hoe interessant ze het vinden.

Drukke dag!

Na een drukke dag is het tijd voor ontspanning.

DSC_0349

Armonia (beige)

Knuffelhond

Al heb je 12 honden, alle honden hebben een eigen karakter en alle honden hebben iets speciaals. Dit maakt het ook zo leuk om pupjes groot te brengen.

DSC_0339

Arosa (oranje), een heerlijke knuffelhond, zoekt haar gemak, maar weet ook van wanten.

 

Mail problemen!!!!!

Vandaag is geconstateerd dat er veel mail niet binnenkomt. Waarom het ene mailtje wel en het andere mailtje niet ontvangen wordt, ik heb er geen idee van. Ook het zenden geeft problemen. Als iemand deze week een mail naar info@krabbelbuurt.com heeft gezonden dan is het verstandig om dit opnieuw te sturen en dan naar:

nicolinehollander@hotmail.com

Hopelijk is het probleem snel verholpen, het is gemeld. Excuses voor het ongemak.

 

Kammen en borstelen

De pupjes hebben een ontzettend leuke hobby. Op de plekken waar ze plassen gaan ze heerlijk ravotten met elkaar, soms is de een nog natter als de ander, maar het zijn net kinderen, ze vinden het geweldig.

Dus daarom vanavond maar weer eens uitbundig geborsteld en gekamd en als afsluiting een heerlijk odeurtje  (reinigend en verfrissend) over de vacht heen.  Nu maar wachten op de volgende sessie.

Inmddels hebben wij bericht gekregen van de Raad van Beheer dat zij volgende week komen chippen. Voor de pups een enerverende week want volgende week gaan we ook op pad naar de dierenarts voor de eerste injectie.

Begin volgende week komen de hekken voor buiten dus dan kan het echte leven gaan beginnen.

Lief

Het zestal wordt groot en ondernemend. Ze gaan je begroeten als je er weer bent en luidkeels laten ze horen dat ze blij zijn.

DSC_0323

Aurora (wit) probeert over het hekje te klimmen om mij te begroeten.

 

Warm

Van het ene uiterste in het andere. Wat is het warm en wat is het warm voor de pupjes. We hebben de ventilator maar aangezet en zo dat de stroom niet meteen op de hondjes is gericht. Vanavond zijn ze allemaal lekker buiten geweest, een voor een, daarna zijn ze heerlijk in slaap gevallen, niet van de frisse wind want die was er niet maar wel van de indrukken.

 

Voortgang Laika (Jasmine)
| 17 juni 2013 | 19:25 | B-nest Pups van Laika | No comments

Jasmine is de laatste week niet zo lekker geweest, de zwangerschapshormonen speelde haar veel parten. Vannacht is het goed gegaan met haar en overdag was ze ook iets actiever dan de laatste week. Ze heeft twee keer gegeten en een keer pap gegeten en alles is er in gebleven. Met het uitlaten heeft ze weer goede ontlasting gehad dus het lijkt de goede kant op te gaan. De contouren van de dracht zijn duidelijk te zien en we hopen dan ook dat ook zij net zoals Donna hele lieve pups op de wereld zal zetten.