Month: juli, 2013
Slapen, ontdekken, spelen
| 30 juli 2013 | 09:15 | B-nest Pups van Laika | No comments

Wat een mooie tijd is dit nu, het is genieten van de pups. Ze ontdekken van alles, ze gaan voorzichtig lopen, ze spelen met elkaar, af en toe kruipt er een uit de werkpkist, je vind de plasjes van ze, kortom er is heel veel te zien en te beleven. Ze kunnen heel veel geluid produceren om vervolgens in diepe slaap te vallen.

DSC_0634

 

 

 

 

 

DSC_0635

DSC_0636

 

Lawaai monsters
| 28 juli 2013 | 10:12 | B-nest Pups van Laika | No comments

Vannacht hevig onweer, de grote honden en Aida sliepen gewoon door. De pups van Jasmine zijn in een fase beland dat ze de stembanden gaan testen. Wat een gepruttel vannacht, Jasmine denkt ik wil slapen en ik hoor het gewoon niet. Als wij beneden gingen kijken dan ging ze snel bij de pups liggen en was het weer stil. Maar dit was voor korte duur en het gejammer begon weer van voor af aan.

De pupjes gaan lopen, zitten, de kiesjes en tandjes komen door al met al veel reden om lawaai te produceren in deze nieuwe ontwikkelingsfase.

Ze komen nog steeds goed aan in gewicht en hun nieuwe speelgoed wordt helemaal afgesnuffeld. Ook hebben ze de uitgang van de werpkist ontdekt en dat is helemaal top want daar is veel meer te zien. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat een pupje probeert over de rand te komen.

Trein en stad en afscheid

Afgelopen vrijdag zijn we met Dushy en Aida naar de stad geweest en hebben we het treinstation bezocht. Eerst met de lift naar boven, daarna door het station gewandeld, vervolgens met de roltrap naar het perron waar een aantal treinen stopten en weer wegreden. Met veel mensen even knuffelen en vervolgens de stad in. Een kleine wandeling met heel veel indrukken. Bruggetjes over, watervallen, veel soorten mensen en daarna weer naar huis. Kortom een geslaagd mini tripje.

Na een heerlijk nachtje, maar wel kort, mocht Dushy zaterdag met haar nieuwe baasjes mee. Een hele verandering voor haar maar ook weer voor Aida die haar laatste zusje ook moet missen nu. Wij wensen Dushy een gezond leven toe en heel veel plezier bij je nieuwe baasjes.

De nacht is Aida goed doorgekomen, ondanks het hevige onweer, de honden heb ik niet gehoord en we werden dan ook pas om 8 uur wakker. Nou ja wakker, lees meer bij de pups van Laika.

 

Op en neer met de pont

Even verkoeling zoeken op het water, op en neer met de pont en aan de overkant een patatje eten. De honden vonden het geweldig en waren bij thuiskomst erg moe en vielen meteen in slaap.

DSC_0591

 

 

 

 

 

DSC_0600

Dushy in dromenland

Vanaf zes uur vanochtend ben ik al in de weer geweest. Eerst lekker eten en daarna samen met mijn zusje Aida en mama Donna de boel op stelten zetten. We hebben heerlijk gespeeld in de tuin en nu zijn we aan rust toe. Straks mogen we heerlijk aan de riem met het vrouwtje lopen en daarna zijn we weer moe van alle nieuwe indrukken.

DSC_0590

Ik ben ver weg…..

Bijdehand
| 25 juli 2013 | 07:08 | B-nest Pups van Laika | No comments

Morgen zijn de pupjes alweer twee weken, het is bijna niet te geloven. Als je dan de pups van Donna zie, die 8 weekjes ouder zijn, dan gaat de ontwikkeling wel heel erg snel. Wat maakt zo’n hondje in zeer korte tijd veel mee.

De pups beginnen nu attributen in de werpkist interessant te vinden, ze snuffelen er aan en betasten het met hun pootjes om vervolgens weer in slaap te vallen tot het volgende diner en ontdekkingsmoment.

DSC_0586

Een nieuwe Potok in de dop?????

 

 

 

 

 

 

DSC_0587

Langzaan zak ik van het beestje af om weer in slaap te vallen.

 

 

 

 

 

 

DSC_0588

En toen was er rust…..

 

 

Warmte

Gelukkig hebben we vandaag een iets minder warme dag. De pupjes zijn hier erg blij mee, het was ook erg warm voor ze en dat was duidelijk te merken. Tegen de avond werden ze erg onrustig en schreeuwde alles bij elkaar. Het was warm, warm en nog eens warm. Uiteindelijk met ventilatie, waar ik zelf heel voorzichtig mee ben met deze kleine pupjes, kwam er rust in de tent.

Ze zijn vandaag weer gewogen, we hebben geknuffeld en even op een andere plek bij mama gelegen. In gewicht komen ze nog steeds goed aan, we hebben een droogloopmat omgekeerd in de werpkist zodat ze meer houvast hebben nu ze proberen te staan, c.q. lopen. Het waggelt wat rond. De oogjes zijn van alle hondjes open maar bij de foto’s nemen dachten ze ik doe ze weer lekker dicht.

DSC_0582

Begley

 

DSC_0576

Bébhinn

 

DSC_0584

Berrigan

 

Bij nacht een pup bij dag een pup

Zittend in mijn tuin, half open ogen en alles eens de revue laten passeren ging het volgende door mijn hoofd: bij nacht een man bij dag een man!

In mijn jeugd leerden mijn ouders mij “je mag het nog zo laat maken maar overdag ben je er gewoon bij, dan ga je vanavond maar eerder slapen”. Hier moest ik aan denken in mijn overpeinzing. In het ochtendschemer waren de pups hier lekker levendig, kan het mij voorstellen de temperatuur was aangenaam en de energie die er met de warmte niet uitkomt moet toch genuttigd worden. Maar het is nu een aantal uur verder en wie slapen er, de pups. Niks bij nacht een man bij dag een man. Oh wat zou het toch fijn zijn om als het uitkomt in een andere gedaante te kruipen en het leven aan te nemen wat daarbij hoort.

Puppy’s geniet van het leven!

Pups Laika & Potok 9 dagen
| 21 juli 2013 | 10:29 | B-nest Pups van Laika | No comments

De pups van Jasmine zijn al weer 9 daagjes oud, het gaat heel goed met ze. Ze wegen allemaal ruim 1300 gram en beginnen aardig rond te kruipen in de werkpkist met af en toe pogingen om op hun pootjes te gaan staan.

We hebben de vetbedden uit de kist gehaald, mama Jasmine liet duidelijk merken dat die veels te warm waren. Elke keer zorgde ze ervoor dat de vetbedden in een hoek gegraven werden en eigenlijk wilde ze daarmee zeggen weg ermee. Voor de veiligheid hebben wij ze dan ook verwijderd want de pupjes kunnen zomaar onder zo een hoopje vetbed gaan kruipen en dan is het leed niet te overzien.

Elke dag knuffelen wij heerlijk met ze en volgen we nog het bio sensor program. Oh wat zijn het toch een schatjes.

B nest 9 dagen

DSC_0571

Begley oefent het staan. 

 

 

 

 

DSC_0572

Dat kruipen is maar niets ik wil staan en lopen denkt Begley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socialiseren

In het kader van het socialiseren zijn we vanavond met Aida en Dushy naar de bouwmarkt geweest. Samen in de achterbak van de auto en rijden maar. Aangekomen bij de bouwmarkt mochten wij in het winkelwagentje zitten. Eerst was het erg hobbelig voor ons maar we bleven rustig zitten en in de winkel was een gladde vloer dus was het wat aangenamer in het wagentje. Iedereen wilde ons een aaitje geven en dat vonden wij helemaal niet erg. Bij de dierenafdeling kregen wij een bakje water van een lieve mevrouw, nou dat ging er wel in. Buiten bij de tuinafdeling mochten wij aan de riem lopen en gingen wij natuurlijk even onze behoefte doen maar ons vrouwtje had gelukkig haar zakjes mee en kon zij het opruimen. Toen we weer moe begonnen te worden gingen wij liggen in het wagentje en konden wij de winkel verder bewonderen. Thuisgekomen zijn we meteen in diepe slaap gevallen want we waren toch wel erg moe van deze onderneming.